Ez a szem portál első folyamának archívuma. 2023 januárjától az ujszem.org oldalon folytatjuk!

Bordás Máté: A lámpásvivő / Walzer der lieblichen Finsternis I-II.


Bordás Máté (Szolnok, 1995) Martfűt tartja szülővárosának, gimnáziumi éveit Szolnok és Martfű közti ingázással töltötte. Ekkortájt kezdett el zenével foglalkozni, valamint a képzőművészetek iránti érdeklődése is tettlegességig fajult. Célja alkotási vágyának kielégítése, Felesleges dolgokat alkot, de ha nem teszi, feleslegesnek érzi magát, eközött csapong. Folyamatosan a festés-zenélés-írás háromszögében forog, gyakran párhuzamosan dolgozik.

2014 óta az ELTE magyar-német tanári szakos hallgatója. 2015 óta publikál, szövegeit az ESŐ, Hévíz, Helikon, Tiszatáj, Irodalmi Jelen, Ambroozia folyóiratok hozzák, itt pedig elérhető egy válogatás belőlük. Német prózát és lírát egyaránt fordít, jelenleg Wolfgang Borchert Die Hundeblume c. kötetén dolgozik. Kovács Gergő, Tancsik Brigitta és Bordás Orsolya társaságában a ROST irodalmi lap szerkesztője.
Legújabb fétise az analóg hangrőgzítés. A fentebb hallható Walzer der lieblichen Finsternis I-II. is negyed collos szalagra készült. A lámpásvivő az első képregénye.

Hozzászólás

Hozzászólás