Utolsó punk koncert a Rizom Infokioskban

Ultimul concert punk la Rizom Infokiosk

Magyar nyelvű szöveg a második oldalon. Textul în limba maghiară este pe pagina a doua. 

În Cluj-Napoca, pe strada Brassai Sámuel nr. 5, în beciul clădirii unde este situat şi tranzit.ro/cluj se află spaţiul Rizom Infokiosk unde, în ultimii trei ani, LMA collective a organizat concerte punk DIY cu artişti locali si din străinatate. În aceşti trei ani au avut loc la Rizom 41 de concerte cu 61 de trupe. Pe lângă concerte, spaţiul a mai găzduit proiecţii de film, discuţii şi cercuri de lectură.

Membrii LMA collective susţin că muzica punk nu este numai un fashion statement şi nicidecum un pretext pentru a distruge lucruri. Nu se tolerează rasismul, homofobia, sexismul, nici atitudiniile si mechanismele care încearcă să domine oamenii, în timpul concertelor sau în restul timpului. Ei cred în veganism şi în eliberarea animalelor. Dezaprobă capitalismul şi fascismul.

Cladirea care adăposteşte tranzit.ro/cluj şi Rizom va fi demolată în curând, în locul ei construindu-se un nou centru cultural maghiar. Din această cauză cele doua platforme independente vor părăsi locaţia, pentru că instituţia nouă, construită cu sprijinul guvernului maghiar, nu are cum sa rezoneze cu modul de existenţă radical şi nici cu ideologia care critică puterea.

Joi, 12. iulie de la ora 21 va avea loc ultimul concert la Rizom. Vom auzi două trupe locale, VVVLV, sludge cu influente de black metal, şi trupa clujeană de fast hardcore, disdedimineață.

 

Traducere: Nóra Ugron, Alec Faakk

Hozzászólás

Hozzászólás