Ez a szem portál első folyamának archívuma. 2023 januárjától az ujszem.org oldalon folytatjuk!

Petíció a kolozsvári szociális lakásokért

A kolozsvári Căși sociale ACUM! / Social housing NOW! / Szociális lakásokat MOST! csoport petíciót indított a város szociális lakáshelyzete sürgősségi problémáinak intézése érdekében. Kérünk mindenkit, aki szolidáris tud lenni az alábbi követelésekkel, valamint a petíció szövegével, írja azt alá legkésőbb hétfő (2020.05.04.) estig. Köszönjük!

Kolozsváron a megoldatlan szociális lakáskérések listája igen hosszú, ráadásul az idei év lakáskérelmeinek benyújtását a városháza felfüggesztette. A múlt évi kérelmek listáját pedig nem hozta nyilvánosságra. Szociális lakásépítésre pedig 2008 óta még mindig nem került sor, holott a benyújtott kérelmek száma világosan mutatja, hogy mekkora szükség volna rájuk. A 2020.02.17. tanácsülésen egy új szociális lakáskritérium-lista közzétételét ígérte a tanács, viszont azóta, a járványidő támasztotta újabb kihívások ellenére erre nem került sor. Ezért az alábbi petíció aláírói a következőkre szólítják fel a polgármesteri hivatalt:

1. Tegye közzé az idei szociális lakások kérelmezéséhez szükséges kritériumlista-javaslatát és egy közvita után terjessze elő azt.

2. Világosan közölje az idei év lakáskérőivel a kérelmezés ütemtervét és eljárási lépéseit. A pandémia arra figyelmeztet, hogy ez az eljárás egyszerűsítésre szorul.

3. A múlt évi kérelmezők lakásosztásának folyamatát gyorsítsa fel. Sok család nagyon rég embertelen körülmények között vagy komoly anyagi terhek alatt élve várja, hogy szociális lakáshoz jusson.

4. Dolgozzon ki egy szociális lakásépítő programot az elkövetkező két évre azért, hogy tegyen eleget a városlakók ezen igényének.

A petíció teljes román nyelvű szöveggel itt olvasható és írható alá.

Kolozsvár 2019.12.17. Tüntetés a patarétre kilakoltatottak ügyéért a városháza előtt. Forrás: https://www.facebook.com/CasiSocialeACUM/

 

 

Hozzászólás

Hozzászólás