Roma (s)heroes workshop Kolozsváron

A magyar nyelvű változat az első oldalon található.

Atelierele „Roma (S)heroes” sunt destinate tinerelor și tinerilor romi și neromi cu vârsta între 16 și 25 de ani, interesați să descopere dramaturgia romă contemporană și să exploreze creativ figura eroinei/ eroului. Participarea la ateliere este gratuită.

Împreună cu trainerii Mihaela Drăgan și Zita Moldovan, vei intra în contact cu texte de dramaturgie romă pentru o incursiune în lumea story-telling-ului și a scrierii dramatice. În primele două zile vom experimenta noi jocuri de cunoaștere, autocunoaștere și improvizație pornind de la fragmente alese din piese de teatru scrise de autoare și autori romi. Cea de-a treia zi va fi destinată scrierii creative și vei avea posibilitatea să descoperi tehnici de scriere dramatică, cum se construiește un personaj, dialogul, relația dintre personaje, conflict, stil – și alte detalii care țin de structura unei piese de teatru. Vom face exerciții de scriere dramatică, vei lucra creativ pentru a dezvolta un mic text iar la sfârșit vei primi feedback de la traineri.

Atelierele se vor desfășura cu un număr de Atelierele se vor desfășura cu un număr de maxim 20 de persoane între perioada 18 – 20 septembrie 2020 la Cluj-Napoca. Întâlnirile vor avea loc la sediul Centrului (Str. Fluierașului nr.3) respectând toate măsurile de siguranță necesare. – la Cluj-Napoca. Întâlnirile vor avea loc la sediul Centrului (Str. Fluierașului nr.3) respectând toate măsurile de siguranță necesare.

Participarea este gratuită, este însă nevoie să te înscrii până la data de prin trimiterea unui email pe adresa contact@cccluj.ro cu subiectul Roma Sheroes sau prin sms la numărul de telefon 0739883584.

Mihaela Drăgan și Zita Moldovan sunt fondatoarele primei companii de teatru feminist rom din România – Giuvlipen un teatru revoluționar” conform agenției de presă Reuters, un fenomen cultural pe scena locală. Spectacolele Giuvlipen au o agendă feministă și antirasistă cu scopul de a promova un discurs critic la nivelul societății în care trăim.

Mai multe detalii despre cele două actrițe dar și despre atelierele pe care le vor susține puteți găsi aici.

Atelierele de la Cluj-Napoca sunt organizate de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Giuvlipen, prima companie de teatru feminist rom din România, ca parte a proiectului Jivipen care își propune promovarea culturii rome și susține expresiile contemporane ale vieții rome. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. Partener strategic: Banca Transilvania

Atelierele „Roma (S)heroes” sunt parte a proiectului „(Roma) heroes in Theater Education and Everyday Life”, un proiect european Erasmus+.

Hozzászólás

Hozzászólás